kuohut.jpg

Kysymyslistat tuntuvat olevan blogien peruskauraa. Viime vuoden lopetin kysymyksillä, joten symmetrian vuoksi aloitetaan tämä vuosi samoin:

Kuunteletko parhaillaan musiikkia tai radiota? Jos, niin mitä?

Juuri tällä hetkellä minulla on auki telkkari, josta tulee Urheiluruutu, jota en oikeasti katso juuri koskaan... Pikanttina yksityiskohtana voisi  mainita, että kelloradiossani aamuherätyksenä pakkosoi Radio Nostalgia. Jostain syystä se on ainoa kanava, joka sieltä kunnolla kuuluu. Muistan lukeneeni, että taloissa joissa on tehty ikkunaremontti, radiokanavat saattavat alkaa kuulua huonosti. Jotain tekemistä radioaaltojen kanssa ilmeisesti?!

Vaikuttava kirja, joka ponnahtaa ensimmäisenä mieleesi?

Kun jotan pitäisi "ponnahtaa ensimmäisenä mieleen" niin ei ponnahda mitään. Sanon että Doris Lessingin Ruoho laulaa. Luin sen aikoinaan kun olimme siskon kanssa lähdössä Zimbabween Victorian putouksille. Lessinghän kävi syntymässä Persiassa (nyk. Iran) mutta perhe muutti sittemmin silloiseen Etelä-Rhodesiaan, joka siis nyt on Zimbabwe. Lessing eli siellä lapsuutensa, nuoruutensa ja varhaiset aikuisvuotensa. Ruoho laulaa-kirjalla ei oikeastaan ole mitään tekemistä Victorian putousten kanssa, mutta hieno kirja se on joka tapauksessa. Samaan syssyyn suosittelen samalta reissulta tehtyä toista löytöä jota ei olisi muuten tullut luetuksi: Alexandra Fullerin "Don't Let's Go to the Dogs Tonight" (Ei huningolle tänään). Sama maa lapsen silmin 70-luvulla sisällissodan aikaan.

Vaikuttava elokuva, joka ponnahtaa ensimmäisenä mieleesi?

Ööh ööh... Uudemmista Amy, dokkari Amy Winehousesta. Vanhemmista, kyllä vaan, Tuulen vielmää! Olen nähnyt sen useampia kertoja. Muistaakseni toisella kerralla jäi erityisesti mieleen kohtaus, jossa Scarlet tulee kotiinsa ja huomaa äitinsä kuolleen (uups, spoileri. No jos ette ole nähneet elokuvaa tai lukeneet kirjaa niin tapahtuu siinä paljon muutakin sykähdyttävää.)

Vaikuttava laulu, joka ponnahtaa ensimmäisenä mieleesi?

Ou shit. No kun Kent on ilmoittanut lopettavansa niin sanon että Kärleken Väntar. Vaikkakin samalla on myönnettävä että sen lisäksi tunnistan ehkä noin kaksi Kentiin biisiä.

Salainen intohimosi, (joka kohta juuri ei enää olekaan salainen)?

Kuuntelen autossa Iskelmäradiota ja laulan kovaa mukana kun tulee Sillanpään Kadulla tuulee. Joku toinen bloggari näkyy vastanneen, että hän haluaa silittää myös lakanat ja pyyhkeet. Mikäli kyseessä ovat froteepyyhkeet, en käsitä mitä järkeä niiden silittämisessä on. Mutta myönnän silittäväni astiapyyhkeet ja jopa t-paidat, ja yleisesti ottaen mankeloin lakanat. Menevät siten pienempään tilaan.

Julkisuuden henkilö, jonka tahtoisit tavata?

Esa-Pekka Salonen ja Ian McEwan. Ei kun joku nainen pitää kanssa olla. Tarja Halonen.

Mikä raivostuttaa?

Hukassa olevat tavarat. Aamuherätykset. Siivoaminen.

Olet Ärräkiskan lehtitiskillä. Minkä lehden valitset?

LivingETC. Katsoin joskus ohjelmasarjaa, jossa kerrottiin ko. lehden tekemisestä. 

Minkä kirjan aiot lukea seuraavaksi?

Hassan Blasim, Vapaudenakion mielipuoli. On odottanut jo jonkin aikaa, varaan lomalukemiseksi. Jos kentältä löytyy matkapokkariversio Elizabeth Georgen uudimmasta dekkarista, ostan sen myös.

Lopuksi kuva hetkestäsi juuri nyt.

Istun kirjoituspöydän ääressä. Kirkas sää, melkein täysikuu. Vatsassa liikaa suklaamuniaa (palmusunnuntain ilta).

1. Mitä näet kun katsot ulos keittiösi ikkunasta

Keittiö on olohuoneen yhteydessä, eikä siinä ole omaa ikkunaa, mutta olohuoneesta aukeaa näkymä kadulle, puiston lämpäreeseen, kevyen liikenteen väylälle ja meluaidalle, jonka takana kulkee junarata. Radan takaa häämöttää kirkon torni. 

2. Mikä sinusta on se tärkein kevään merkki?

Päivät pitenevät ja valoisaa aikaa on enemmän

3. Missä vaatteessa olet kaikkein itsevarmin?

Milloin missäkin, kunhan olen osannut valita tilanteeseen sopivan. Aina ei osu nappiin.

4. Mitä teet kun suutut oikein kunnolla - huudat, mykistyt, itket, naurat, vai mitä?

Joko huudan tai mykistyn, riippu vähän tilanteesta.

5. Onko sinun helppo katsoa vieraita ihmisiä silmiin?

Enpä ole tullut ajatelleeksi, eiköhän.

6. Kuinka suuri on "henkilökohtainen tilasi"?

Semmoinen keskiverto suomalainen. Bussissa saisi mielellään olla vapaa paikka vieressä, mutta en jää seisomaan jos ei ole. En tykkää jos joku tunkee jonossa selkään kiinni tai muuten tuuppii.

7. Luetko omia vanhoja blogitekstejäsi?

Toisinaan.

8. Kuka läheisesi on vaikuttanut sinuun kaikista eniten?

Äiti ja sisko varmaan.

9. Kirjoitatko koskaan "oikeita" kirjeitä/postikortteja?

Kirjeitä, eipä juuri. Postikortteja silloin tällöin, juhlapyhiksi ja matkoilta

10. Mikä tekee sinut onnelliseksi?

Hyvät ystävät, läheiset ihmiset. Hyvä ruoka. Hyvät kirjat & elokuvat. Lasillinen kuohuvaa. Kuivaa, kylmää ja ilmaista, kuten Winston Churchill sanoi. Ja mielellään vielä vaaleanpunaista.

Viikon sitaatti:

"A writer falls in love with an idea and gets carried away."
Doris Lessing